Werken bij x-celerate
People
Sanne Marx
People
02/22/2024
4 min
0

Werken bij x-celerate

02/22/2024
4 min
0

Benieuwd naar het reilen en zeilen bij x-celerate en welke doelen we nastreven? Dan staat deze blog garant voor een boeiende inkijk!

 

Persoonlijk contact staat bij ons voorop 

Betrokkenheid en korte communicatielijnen zowel met elkaar als met onze klanten staat bij ons hoog in het vaandel. Door open, eerlijk en transparant te communiceren kunnen we elkaar begrijpen en helpen. In een platte organisatie is feedback geven van groot belang. Het is bedoeld om competenties te versterken en draagt bij aan en ontwikkeling en is absoluut niet bedoeld om over iemand te oordelen. Het is dus aan onszelf om elkaar verder te helpen.

 

Wat betekent ‘consultant’ zijn bij x-celerate?

Elk project wordt afgestemd op de kennis, ervaring en ambities van de consultant met speciale aandacht voor een persoonlijke klik tussen de consultant en de opdrachtgever. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om actief deel te nemen aan het acquisitieproces. Misschien vindt je het als consultant ook leuk om zelf organisaties te benaderen vanwege connecties binnen het  eigen netwerk, of ben je proactief bezig met het vinden van het volgende project. Iedereen staat immers aan het roer van zijn of haar loopbaan dus eigen initiatief is alleen maar iets wat wij waarderen. We hechten er waarde aan om ruimte te bieden zodat iedereen kan ontdekken welke richting zij aan hun loopbaan willen geven.

 

Als consultancy dienstverlener hebben we een unieke positie in het bevorderen van hybride werken aangezien ons werk over het algemeen zich niet beperkt tot specifieke locaties of tijdstippen. We nemen het voortouw in het streven naar een wereld waarin files worden verminderd en waarin de juiste balans wordt gevonden tussen fysieke aanwezigheid en werken op afstand. Belangrijk hierin is dat de wensen van de opdrachtgever ook gerespecteerd worden en onderlinge afstemming plaatsvindt. Communicatie gebeurt voor een belangrijk deel non verbaal, iets dat een groot gemis is als je enkel op afstand met elkaar werkt. We vinden het persoonlijke contact heel belangrijk, maar dat kan dus niet enkel virtueel zijn, dat bestaat niet in onze beleving.

Bij x-celerate sta je zelf aan het roer van je carrière. Projecten aanpakken waar jij energie van krijgt en die je eigen ontwikkeling bevorderen, vormen onze kern. Er heerst een cultuur van openheid, betrokkenheid en groei, waarbij iedereen de ruimte krijgt om zijn of haar talenten te ontplooien en bij te dragen aan de groei en opbouw van het bedrijf. Laura Cornet - Consultant

We zijn ons er maar al te goed van bewust dat juist in de consultancy branche het belangrijk is om aandacht te besteden aan teamactiviteiten en de relatie met collega’s. Daar organiseren we heel bewust een behoorlijk aantal activiteiten voor. Zo stimuleren we een gezamenlijke kantoordag, gaan we de eerste woensdag van de maand samen padellen, organiseren we domibo’s en zijn de zomerborrel en het kerstdiner vaste items in onze agenda. Om van elkaar op de hoogte te blijven, organiseren we stand-ups en twee hebben we tweemaandelijks kennisdelingsessies. Middels deze kennisdelingsessies kunnen we van elkaars expertise leren en kun je bijvoorbeeld ook sneller kansen bij opdrachtgevers signaleren. Een voorbeeld: een van onze consultants is bedreven in RPA, door de kennisdeling hierover weet iedere consultant een beetje meer over het gebruik hiervan waardoor je het kunt signaleren of RPA relevant kan zijn bij de opdrachtgever. Samen leveren we de beste oplossing! Als je het interessant vindt om bij een opdrachtgever van een collega op bezoek te gaan, krijg je ook hier de ruimte voor. 


Tot slot houden we ervan om onze krachten te bundelen waardoor het regelmatig zo is dat je samen met een andere collega aan dezelfde opdracht werkt. Dit bevordert zowel het resultaat voor de opdrachtgever als onderlinge betrokkenheid met collega's. Tevens houden we van het aanbieden van diversiteit. Het kan zomaar zijn dat je bij meerdere opdrachtgevers, dus aan andere projecten, tegelijk werkt. Zo houden we het divers, uitdagend en dynamisch. Hoe leuk is dat!

 

 

Ontwikkeling 

Iedere consultant heeft een eigen expertise en brengt een eigen rugzak aan kennis, ervaring en skills mee. Daarom geloven wij niet in een beton gegoten ontwikkelplan of arbeidsvoorwaardenpakket. Omdat iedereen zich in verschillende ontwikkelfasen of levensfasen kan bevinden, begrijpen we dat de behoeften, met name op het gebied van persoonlijke groei, kunnen variëren. Daarom moedigen we eigen initiatief aan en staan we open voor suggesties betreffende cursussen of opleidingen die de consultant graag zou willen volgen. Een cursus of opleiding is immers een middel dat helpt doelen en dromen in het leven te verwezenlijken, het is géén doel an sich!

 

Als jong bedrijf dat actief is in verschillende markten kunnen we ook nog wel even vooruit met onze eigen (organisatie) ontwikkeling. Daar hoort flexibiliteit bij. We hebben duidelijk voor ogen waar we naartoe willen waarbij de concrete invulling nog gekneed wordt door enerzijds de precieze marktvraag en anderzijds de individuele bijdragen van onze collega's. Als x-celerator kneed je dus zelf mee aan x-celerate! Groei is voor ons kwalitatieve groei, een hecht team bouwen van zo’n 40 collega’s die elkaar allemaal goed kennen, elkaar inspireren, waarmee en waardoor je aan nieuwe inspirerende projecten en opdrachtgevers komt. X-celerate is dus aan verandering onderhevig. Doordat we volop in ontwikkeling zijn en van vrijheid en verantwoordelijkheid houden, hebben we dus bij lange na niet alle situaties tot 3 cijfers achter de komma besproken en beschreven. Dat biedt tevens ook voor de consultant de kans om mee te werken aan onze groei en om samen onze ambitie verder vorm te geven. Als collega's zoeken we dus ook mensen die in die cultuur goed gedijen. 

Niet alleen bouwen we aan een bedrijf, maar juist ook aan een hecht team waarin passie, innovatie en samenwerking de drijvende krachten zijn achter ons succes. 


De eerste stappen bij x-celerate: wat te verwachten?

Misschien ken je ons inmiddels al een beetje, maar ook voor de onboarding hebben we geen standaard format. Natuurlijk vertellen we alles over welke systemen de consultant nodig heeft, helpen we met het installeren van de laptop en nemen we de tijd (bijvoorbeeld middels een lunch of zorgen we voor iets lekkers bij de koffie) om x-celerate te leren kennen en eventueel al vragen vooraf te beantwoorden. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om de ruimte te geven om op een eigen manier collega’s te leren kennen. Dat kan bij ons op kantoor, de organisatie waar een collega op opdracht zit, middels een wandeling of het drinken van een kop koffie in de stad.

 

Wil je nu graag nog meer weten? Of heb je vragen? Aarzel dan vooral niet om deze te stellen. Benader gerust een van onze consultants, stuur een berichtje naar info@x-celerate.nl of neem ook gewoon eens kijkje op onze LinkedIn pagina.

Reacties
Categorieën