Maak kennis met Laura!

"Mijn studieachtergrond ligt in de vakgebieden finance & economie. Hetgeen wat ik écht leuk vind om mee bezig te zijn, is het ontdekken van de datawereld. Dit is allemaal begonnen tijdens het schrijven van mijn masterthesis een aantal jaar geleden. Sindsdien heb ik me volledig ondergedompeld in de eindeloze mogelijkheden die deze wereld te bieden heeft. Tijdens mijn loopbaan heb ik mijn weg gevonden in tools als Power BI en SQL Server Management Studio, maar mijn ontdekkingstocht stopte daar niet.

In mijn vrije tijd duik ik in de wereld van statistiek en datawetenschap via een opleiding aan MIT genaamd ‘Statistics and Data Science'. Hier draait alles om de wiskundige magie die aan de basis ligt van het programmeren van machine learning algoritmen. Hierdoor heb ik een nieuwe passie ontdekt: Python-programmeren! Door mijn passie voor statistiek en kansberekening te combineren met mijn programmeervaardigheden, geloof ik dat we de kracht van deze algoritmen kunnen ontketenen binnen organisaties. Zo kunnen we organisaties helpen met het optimaliseren van hun processen en het verschaffen van diepgaande inzichten.

Ik kijk er enorm naar uit om innovatieve oplossingen te creëren door beide werelden, finance en data, te combineren."


>> Door Laura’s achtergrond en ervaring weet ze als geen ander beide werelden, finance en IT, met elkaar te verbinden. Dit zorgt ervoor dat ze weet hoe (financiële) cijfers te vertalen naar relevante stuurinformatie.

>> Vanuit haar passie voor Business Intelligence heeft ze haar cv omgezet in een Power BI rapport (zie onderstaand). Ze gelooft sterk in het visualiseren van gegevens. Vanuit haar ervaring heeft ze gezien hoe het organisaties kan helpen om (complexe) data inzichtelijk te maken bij het nemen van beslissingen. Heb je een vraag aan Laura over bijvoorbeeld de uitdagingen rondom het inrichten van een datawarehouse, een eigen Power BI omgeving of het creëren van dashboards? Stuur haar dan een berichtje via laura.cornet@x-celerate.nl