X-celerate: Frank Minkenberg & Joep Thewissen
People
Sanne Marx
People
04/29/2024
3 min
0

Samen bouwen aan x-celerate

04/29/2024
3 min
0

X-celerate bestaat (bijna) 1,5 jaar!  Een mooi moment om onze visie en wereldbeeld te delen en verdere groeiambities een boost te geven. Dat doen we onder andere middels onderstaand artikel, verzorgd door Consultancy.nl, waarin we onze versterkte propositie en toekomstplannen uitlichten.


Na jarenlang gewerkt te hebben voor vele grote bedrijven, wisten Frank Minkenberg en Joep Thewissen dat het moet kunnen: efficiënter opereren én betere kwaliteit leveren: “Dat noemen we accelereren en excelleren, het fundament van X-celerate.” We spraken de twee oprichters over het bureau voor finance, processen en business intelligence.

Frank Minkenberg en Joep Thewissen hebben veel gemeen. Hun wortels liggen in Limburg (en zelfs in dezelfde geboorteplaats), ze delen een passie voor ondernemen in de regio én ze werden in hetzelfde jaar geboren.

 

Maar er zijn ook grote verschillen tussen de twee compagnons. Ze bewandelden compleet andere wegen om te komen waar ze nu zijn. Thewissen deed eerder ervaring op in de wereld van printing en hightech, voor hij de stap maakt naar de IT-consultancy bij Irixs. Minkenberg werkte het merendeel van zijn loopbaan bij adviesbureaus, waaronder ConQuaestor, Fagro en PwC.

 

“Joep heeft een achtergrond in de techniek en informatietechnologie, en ikzelf in finance & control”, zegt Minkenberg. In het bedrijf dat ze samen aan het opbouwen zijn, zien ze de ideale kruisbestuiving tussen deze vakgebieden.

 

Geen menskracht verspillen

Daarbij focussen ze zich op één van de grootste uitdagingen voor het Nederlandse bedrijfsleven: de enorme krapte op de arbeidsmarkt. “Dat het steeds moeilijker wordt om aan geschikt talent te komen is een bekend probleem, maar wat minder mensen weten is dat in Nederland ook de arbeidsproductiviteit behoorlijk achterblijft”, schetst Thewissen.

 

Het zijn twee opgaven die in elkaars verlengde liggen. Met X-celerate pakken de twee oprichters ze gezamenlijk aan. “Het uitgangspunt is om geen schaarse menskracht meer te verspillen aan repeterende taken”, aldus Minkenberg. “Met de mensen die je wel hebt, je klanten beter bedienen en dus meer of beter werk verzetten – dát moet het doel zijn.”

 

Sneller, makkelijker en beter

Dit is waar de uitdaging waar bedrijven voor staan samenkomt met de gecombineerde expertise van Minkenberg en Thewissen. Om de efficiëntie én de kwaliteit te verhogen, mikt het eind 2022 opgerichte X-celerate zijn pijlen namelijk op het snijvlak van finance, processen en business intelligence. 

 

“We zorgen ervoor dat de processen binnen de organisatie sneller, makkelijker en beter werken”, geeft Thewissen aan. “Hiermee dragen we bij aan een efficiëntere organisatie, lagere bedrijfskosten, en zeker niet te vergeten: blijere mensen – een CFO met minder kopzorgen en medewerkers die meer tijd hebben om bezig te zijn met hetgeen waar ze gepassioneerd over zijn.”

 

“Oftewel, we zorgen dat organisaties energie kunnen steken in wat écht belangrijk is”, voegt Minkenberg toe. “We helpen ze versnellen – vandaar de naam X-celerate – in activiteiten die het verschil maken en waarde toevoegen.”

 

Tech-savvy

In lijn met het streven om menselijk kapitaal te ontlasten, speelt technologie een sleutelrol in de propositie van X-celerate. Aan technologie is vandaag de dag zeker geen gebrek, maar er is zóveel dat het een uitdaging is geworden om de juiste toepassing te vinden die past bij het specifieke bedrijfsproces en de cultuur van jouw organisatie. In de uitvoering van oplossingsrichtingen werken de consultants bijvoorbeeld met slimme softwarerobots.

 

“De juiste oplossing kan liggen in het anders inrichten van het systeem, maar vaak zien we dat robotic process automation een laagdrempelige manier is om heel snel verbeteringen te kunnen doorvoeren”, legt Minkenberg uit.

 


“We willen dé betrokken sparringpartner zijn op het snijvlak van finance, processen en business intelligence.”


 

De business intelligence-propositie van X-celerate helpt klanten bij het creëren van inzicht in hun financiële processen en het nemen van door feiten onderbouwde beslissingen. De consultants helpen bij het creëren van dashboards, het ontwikkelen van sturings-kpi’s en het professionaliseren van het databeheer.

 

“Onze mensen zijn sterk op de inhoud, met expertise in finance en processen”, aldus Thewissen. “Maar tegelijkertijd zijn ze óók tech-savvy.”

 

En daarbij verliezen ze nooit uit het oog waar het uiteindelijk om gaat, voegt Minkenberg daar meteen aan toe: “Naast de technische kant van een verbetering, hebben we heel veel oog voor de mens. Verandering begint bij de mens, deze sleutelen aan een proces, waarna het – betere financiële – resultaat het sluitstuk is. We hebben niet voor niets people >> process >> finance als tagline gekozen.”

 

Betrokken sparringpartner

Inmiddels anderhalf jaar onderweg, kunnen de twee oprichters tevreden vaststellen dat de formule van X-celerate goed aanslaat in de markt.

 

“We zijn gegroeid naar een team van ruim tien collega’s”, vertelt Thewissen. “Onze groeiambitie is om uiteindelijk een team te bouwen met ongeveer veertig X-celerators – groot genoeg om serieuze impact bij onze opdrachtgevers te hebben en klein genoeg om alle relaties heel persoonlijk te houden.”

 

En daarbij blijven de twee oprichters de wortels die ze delen voorlopig trouw. “We richten ons vooral op Limburg en Noord-Brabant”, aldus Minkenberg. “Hierin willen we dé betrokken sparringpartner zijn op het snijvlak van finance, processen en business intelligence.”


Lijkt het je leuk om een keer kennis te maken? Stuur dan een berichtje naar info@x-celerate.nl

Reacties
Categorieën