x-celerate
People
Joep Thewissen
People
04/12/2024
3 min
0

Werken bij x-celerate: deel 2

04/12/2024
3 min
0

In onze eerdere blog over hoe het is om bij x-celerate te werken zijn we vooral in gegaan op wat dat betekent in de rol van consultant bij x-celerate. Globaal bekeken kom je bij x-celerate in een jonge, dynamische én persoonlijke club terecht van consultants die allen als ambitie hebben om inefficiëntie te elimineren. Daar komen we ons bed voor uit! We werken vanuit het “CFO domein” zoals we dat noemen, dus in de administratieve of ondersteunende hoek van organisaties. Dit doen we branche onafhankelijk. In deze blog geven we graag nog wat meer diepgang over onze identiteit en wat dat voor jou betekent. Dit doen we aan de hand van een aantal onderwerpen:

 

Werkomgeving

Bij x-celerate werken we per definitie hybride. Op locatie bij de klant, in ons mooie inspirerende kantoor in een rijksmonument in hartje Roermond of thuis. Als consultant hebben we een voortrekkersrol om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken. Uiteraard doen we dat in nauwe samenwerking met onze klanten en is het in nieuwe klantrelaties ook vaak zo dat je vertrouwen moet opbouwen, door eerst fysiek aanwezig te zijn en letterlijk te ervaren wat er ‘speelt’, waarna flexibiliteit volgt. Die flexibiliteit willen we dan ook heel graag bieden. 

 

Ontwikkelmogelijkheden en kansen

Om als individu aangehaakt te blijven in deze snel veranderende maatschappij is het van cruciaal belang dat de ontwikkeling continue is. Moderne software bijvoorbeeld biedt zoveel meer mogelijkheden dan pak ‘m beet 5 jaar geleden, dat ontwikkelen een must is. Bovendien ga je als individu succesvol zijn als je lekker in je vel zit en op de juiste manier uitgedaagd wordt zodat je niet burn-out noch bore-out raakt. Als jij als medewerker lekker in je vel zit, ben je het meest succesvol voor jezelf, voor je opdrachtgevers en dus ook voor x-celerate!

Hoe dan we dat dan: we zoeken SAMEN naar passende projecten. Dit is uiteindelijk de voornaamste tijdsbesteding, dus deze moet goed zitten. Vervolgens zoeken we passende ondersteuning in de vorm van cursussen of coaching, precies wat er nodig is. Dit is ALTIJD maatwerk. Er is immers niets zo ongelijkwaardigs, dan verschillende individuen gelijk behandelen.

 

Organisatiecultuur en werksfeer

We hechten heel veel waarde aan een open communicatiecultuur zonder machtshiërarchie. Openheid en eerlijkheid maakt dat we samen verder komen; elkaar begrijpen en passende oplossingen bedenken. We werken vanuit de (psychologische) volwassen positie met elkaar samen. We hebben een klein medewerkershandboek van minder dan 10 pagina’s en dat gaat ook zo blijven. De meeste regels in de wereld worden gemaakt om de incompetentie van mensen te verhullen. Nou, dat gaan we dus niet doen. We werken vanuit vertrouwen en verwachten van je dat je zelf keuzes maakt. Pakken die een keer verkeerd uit, dan is dat zo: van fouten leer je. 

 

Stabiliteit

Wellicht dat het feit dat we een jong bedrijf zijn de associatie opwekt dat het niet stabiel of spannend is en of we überhaupt wel overleven. Dit is zeker niet de beleving die wij hierbij hebben. We zijn een gezond bedrijf zonder externe financiering. Veel stabieler wordt het niet in onze ogen. 

 

Werk-privé balans

Bij lekker in je vel zitten hoort een goede balans tussen werk en privé. Wat deze is, is voor iedereen anders en daar willen we dan ook niet voorschrijvend in zijn. We geloven in de vrijheid / ruimte voor iedereen individueel om hier de passende mix in te ontwikkelen. Zo vinden we het fijn om goed contact te onderhouden tussen collega’s maar is er geen verplichte hoeveelheid aan kantoordagen dat je aanwezig bent. Wil je graag thuiswerken omdat je je kind van school moet halen die dag of omdat iemand thuis langskomt voor onderhoud, dan bieden wij hier flexibiliteit in. Het onderlinge vertrouwen vinden we hierbij erg belangrijk en is hierbij het uitgangspunt. 

 

Innovatie en groei

We hebben bij de start van x-celerate 3 diensten ontwikkeld die hier goed bij passen. Hoe deze zich vervolgens precies ontwikkelen en of deze uitbreiden: dat doen we graag samen met jou! Een goed idee leidt pas tot succes als de combinatie met de juiste mensen er is. Als hoogopgeleide professional heb jij de kennis en kunde in huis om precies te kunnen definiëren zien wat een goed idee is en waarom. We nodigen iedereen expliciet uit om deze open blik aan te nemen. Hierdoor innoveert onze dienstverlening en groeit de medewerker als persoon, in onze ogen de ideale win-win situatie. 

 

Erkenning en waardering

Individuele bijdragen waarderen we, zolang dit ten dienste van het collectief staat. Zo is onze intentie om zodra we als bedrijf een slag verder zijn iets op te tuigen waardoor medewerkers mee profiteren van het resultaat dat we gezamenlijk behalen. Dit vinden we belangrijk en zijn dan ook wars van individuele bonussen. 

 

Maatschappelijke betrokkenheid

De maatschappelijke onderwerpen die wij omarmen zijn de achterblijvende arbeidsproductiviteit en schaarste op de arbeidsmarkt. Hier kunnen we het verschil maken. Dit doen we bijvoorbeeld door het verbeteren van processen, waardoor er efficiëntieslagen gemaakt worden, wat leidt tot mensen die beter in hun vel zitten en meer arbeidsvreugde. In onze ogen is dit niet alleen maatschappelijk gericht, maar ook hartstikke bedrijfsmatig. Mensen die beter in hun vel zitten, leveren beter werk, zorgen beter voor je klanten wat onherroepelijk leidt tot een beter bedrijfsresultaat! 


Wil je meer weten en heb je zin om een keer vrijblijvend een kop koffie te drinken? Stuur dan een berichtje naar info@x-celerate.nl. Dan zien we elkaar snel!

Reacties
Categorieën