Maak kennis met Roel!

"Met meer dan 20 jaar ervaring als finance professional in uiteenlopende functies binnen diverse (grote) bedrijven en branches ben ik een veelzijdige en flexibele kracht. Mijn loopbaan begon als auditor, waar ik een stevige basis legde voor latere controllersrollen bij verschillende organisaties. In deze hoedanigheid bouwde ik een aanzienlijke expertise op in het opzetten van financiële rapportages en forecasting. Vervolgens heb ik de stap gezet van controller naar finance manager waarbij ik verantwoordelijk was voor de gehele financiële afdeling en onderdeel uitmaakte van het managementteam. Gedurende de jaren heb ik uitgebreide ervaring opgedaan met verschillende ERP systemen en heb ik mij verdiept en ontwikkeld in het gebruik van reporting tools zoals Tableau en Power BI. Dit gebruik ik om processen te verbeteren en data inzichtelijk te maken d.m.v. begrijpelijke visualisaties. 


Mijn passie ligt in het voortdurend verbeteren en efficiënter maken van processen om de productiviteit te verhogen. Mijn affiniteit met IT heeft mij gestimuleerd om te werken aan koppelingen tussen ERP-systemen en dataverwerking, waardoor ik automatisch bijgewerkte en real-time rapportages kon genereren. Aanvankelijk deed ik dit vanuit Excel, maar met de opkomst van BI-tools als Tableau en Power BI kon ik dit verder uitbreiden resulterend in heldere en begrijpelijke visualisaties. Wat mij uitdaagt is om historische cijfers te gebruiken voor toekomstige projecties, waarbij ik bijvoorbeeld sales forecasts en planningsdata combineer met historische informatie. Hierdoor kunnen eenvoudig verschillende scenario’s worden doorgerekend om weloverwogen beslissingen te nemen. Mijn analytische denkwijze en technische vaardigen combineren met mijn gedegen kennis van het gehele financiële spectrum: boekingen, processen en rapportage, is waar ik het verschil maak. 


Buiten mijn professionele bezigheden geniet ik ervan om mijn handen uit de mouwen te steken tijdens diverse klusprojecten of mijn benen te laten spreken als ik ga fietsen. In aanloop naar carnaval ben ik actief betrokken bij de organisatie van de carnaval voor de jeugd."


Heb je een vraag aan Roel? Stuur hem dan een berichtje via roel.peeters@x-celerate.nl