Pim Hermans

Met de eigenschappen "veelzijdig, ruimdenkend en accuraat" stel ik me graag voor. Mijn achtergrond in HBO Technische Bedrijfskunde (TBK) heeft mij gevormd tot een centrale schakel binnen organisaties, fungerend als sparringpartner tussen diverse lagen. Om solide adviezen en oplossingen te bieden, behoud ik een helikopteroverzicht om processen volledig te doorgronden. In de vroege fase van mijn loopbaan ben ik in aanraking gekomen met  Robotic Process Automation (RPA) en Business Intelligence (BI). Deze vakgebieden spraken mij erg aan. Hier heb ik mij dan ook verder in verdiept . Deze expertise vormt een perfecte aanvulling op mijn achtergrond TBK. Terwijl RPA zorgt voor geautomatiseerde uitvoering van handmatige of tijdrovende taken, richt Business Intelligence zich op het analyseren en visualiseren van data ter ondersteuning van besluitvorming. 


Gedurende de afgelopen jaren heb ik deelgenomen aan diverse projecten gericht op optimalisatie binnen Business Development, Finance, Supply Chain & Logistiek. Tijdens deze projecten heb ik mijn uitgebreide kennis en ervaring kunnen benutten, waarbij ik bekend ben geraakt met diverse ERP-systemen, zowel als gebruiker als met het doel om data te analyseren. Wanneer directe toegang tot tabellen niet mogelijk was, maakte ik gebruik van RPA om de gewenste data te verzamelen uit diverse systemen, uiteenlopend van ERP systemen tot aan publieke online data op het web. 


Mijn voldoening en energie haal ik uit het creëren van toegevoegde waarde voor organisaties, met als doel kostenbesparingen te realiseren en de efficiëntie te verhogen. Cruciaal voor mij is het opbouwen van een zo groot mogelijk draagvlak door medewerkers te betrekken, waardoor resultaten op een effectieve en efficiënte wijze behaald kunnen worden. 


Naast mijn rol als consultant bij x-celerate, vervul ik een actieve rol als lid van voetbalvereniging BMR, waarbij ik tevens een ondersteunende rol in het bestuur op me neem. Bovendien prikkel ik mezelf door het maken van verre reizen, waardoor ik nieuwe bestemmingen, culturen en mensen leer kennen. Heb je een vraag aan Pim? Stuur hem dan een berichtje via pim.hermans@x-celerate.nl