Maak kennis met Joep!

“Al vanaf het begin van mijn werkende leven ben ik bezig met het effectiever en efficiënter maken van processen. Ik ben opgegroeid in een assemblageomgeving waar we probeerden de best practices van Lean, Six Sigma en Kaizen onder te brengen en te combineren tot wat we de ‘Gezond-Boeren-Verstand-oplossing’ noemden.

Hierbij was de uitdaging vooral om een betere kwaliteit (minder fouten) samen te laten gaan met minder verspilling. Daar ging mijn hart sneller van kloppen. Zo probeer ik nog altijd om het aantal handelingen te verminderen, in welke setting dan ook. Als ik iets in de koelkast zet, wil ik er meteen iets anders uit pakken…

Doordat ik ooit naar Azië ben verhuisd, heb ik ervaren wat en hoe het is om in een compleet nieuwe omgeving iets op te bouwen. Een briljante ervaring waar ik nog steeds met heel veel plezier op terugkijk. Het heeft me gevormd als mens en ik heb er een belangrijke levensles uitgehaald: het aan het roer zitten van je eigen leven (of carrière zo je wil) is iets wat ik altijd heel nadrukkelijk in mijn werk heb kunnen uitdragen.

Door collega’s uit te dagen, te inspireren de grens op te zoeken en vervolgens in wederzijdse afhankelijkheid, dus samen, een stap voorwaarts te maken. Zo kom je verder! Vanuit dit gedachtegoed ben ik samen met Frank Minkenberg x-celerate gestart."Heb je een vraag aan Joep? Stuur hem dan een berichtje via joep.thewissen@x-celerate.nl.