Elke organisatie verzamelt data. Veel data. Aangezien we ons bevinden in het tijdperk van ‘Big Data’ is dat ook helemaal niet gek. Grote hoeveelheden data kunnen de nodige strubbelingen met zich mee brengen. Verzamelde data bevatten een schat aan informatie maar hoe je deze data nu écht zinvol kunt gebruiken en omzetten naar waardevolle inzichten daar helpen wij jou mee.


Waar loop je zoal tegenaan:

  • De betrouwbaarheid van gegevens kan beter
  • Er gaat veel tijd zitten in het bij elkaar zoeken van de data die je nodig hebt
  • Het is lastig om in te schatten welke data relevant is
  • Databronnen en systemen kunnen beter worden geïntegreerd
  • Ondanks het feit dat er een berg aan data aanwezig is, is het moeilijk om de juiste inzichten uit deze data te verkrijgen

Hoe we jou helpen

We positioneren BI als een middel, niet als een doel op zich. Jouw organisatie gaat immers niet beter presteren door enkel een dashboard.


Wat er precies in jouw organisatie nodig is om beter te presteren, dat is maatwerk. De vraag achter de vraag begrijpen en de onderliggende behoefte definiëren is hierbij belangrijk. We brengen de huidige systemen van jouw organisatie in kaart waarna we bepalen welke tools we gaan gebruiken om tot waardevolle inzichten te komen. Denk hierbij aan Power BI of Qlik.


We proberen altijd een businesscase op te stellen om houvast aan het project te bieden. Zo wordt voor beide partijen duidelijk waar we naartoe werken. Oftewel: “begin with the end in mind”. We doen dit met onze consultants die gespecialiseerd zijn in data analyse, datavisualisatie en programmeren.

Wat je van ons mag verwachten

Heel concreet is dat een op maat gemaakte BI-omgeving met gepersonaliseerde rapportages en dashboards die voor jou relevant zijn.


De voordelen van dashboards en rapportages?

  • Real-time inzichten: niet meer zoeken maar in een oogopslag de informatie kunnen vinden die jij nodig hebt.
  • Versnellen van besluitvorming: de belangrijkste informatie is direct beschikbaar
  • Gemakkelijk trends en patronen identificeren: eerder inspelen op veranderingen
  • Transparantie


>> BI is de sleutel tot het ontgrendelen van het volledige potentieel van gegevens waardoor jouw organisatie slimmer, sneller en succesvoller kan werken. Het optimaliseren van de prestaties van jouw organisatie helpt bij het bereiken van strategische doelen en het verhogen van efficiëntie en effectiviteit. Beter kunnen accelereren en excelleren is het gevolg hiervan.