Maak kennis met Samantha!

“Tijdens mijn master-studie ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met statistiek en data-analyse. Naarmate ik hier meer over leerde, nam mijn enthousiasme steeds verder toe. Vanuit die passie ben ik tijdens mijn loopbaan in aanraking met gekomen met Power BI en heb ik mijn PL-300T00-A certificering behaald. Wat ik zo fantastisch vind aan Power BI is dat je met voorheen ruwe data die alleen nog maar cijfers waren, hele mooie visuals kan maken waaruit je in één oogopslag – realtime – allerlei nuttige informatie kan opmaken. Hierdoor kunnen snellere en betere beslissingen gemaakt worden, wat helpt bij efficiënter en effectiever aansturen van organisaties.

De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in Power BI en hierbij het hele proces, van het onttrekken van data uit verschillende bronnen (zoals CSV-bestanden, Power BI datasets, SQL, Salesforce en M-Files), het transformeren en modelleren van data tot het bouwen van dashboards voor diverse afdelingen, uitgevoerd. Ik haal er voldoening uit om specifieke wensen van een afdeling te definiëren om vervolgens een zo optimaal mogelijk dashboard te bouwen. Mensen en dus organisaties hiermee écht helpen en ontzorgen, dát is mijn passie.”


>> Een werkdag is écht geslaagd voor Samantha als ze bezig kan zijn met data modelleren, transformeren, manipuleren en visualiseren. Met haar uitgebreide kennis van data-analyse, ervaring in klantgerichte rollen en vaardigheid in het gebruik van tools zoals Power BI, weet ze als geen ander hoe een 'kaal' databestand te transformeren naar een gebruiksvriendelijk en relevant dashboard. Heb je een vraag aan Samantha, bijvoorbeeld over de Power BI uitdagingen binnen jouw organisatie? Stuur haar dan een berichtje via samantha.emmen@x-celerate.nl